VI JORNADA DE MUSEUS LOCALS Patrimoni i desenvolupament local. Els museus en l'activació territorial

Jornada
09:00
30 març
2017
18:00
30 març
2017
VI Jornada de Museus Locals
Potries, 30 de març de 2017
 
Patrimoni i desenvolupament local: Els museus en l'activació territorial
 
El patrimoni cultural s'ha convertit en els últims anys en un element fonamental en el desenvolupament territorial. A més de contribuir a la millora de la imatge del territori i de propiciar atractius amb què singularitzar els municipis, també contribueix a generar consensos ciutadans que permeten cohesionar les societats en què s'ubiquen.
 
La jornada, organitzada pel Museu Valencià d'Etnologia i el Servei de Formació de la Diputació de València, analitza els aspectes teòrics i casos pràctics de la relació entre el patrimoni i el desenrotllament territorial i el paper que els museus juguen en aquesta relació.
 
El material de les ponències està disponible per a consulta en https://issuu.com/museuvalenciaetnologia
 
Programa
10:30 h. Recepció i arreplega de documentació
10:45 h. Inauguració de les Jornades:
Assumpta Domínguez Medina, alcaldessa de Potries
Xavier Rius Torres, diputat de Cultura de la Diputació de València
Francesc Tamarit Llop, director del Museu Valencià d'Etnologia
 
11:00 h. «Los museos locales y los retos de la crisis económica. La situación en Catalunya y en la Occitana francesa». Fabien Van Geert, professor associat del departament d’antropología social de la Universitat de Barcelona i del UFR Arts & Média de la Université Paris 3-Sorbonne Nouvelle. Membre del grup d’investigació El Patrimonio Cultural y Natural en Tiempos de Crisis. Retos, Adaptaciones y Estrategias en Contextos Locales, del Ministeri d’Economía Competitivitat
 
12:00 h. Pausa – Café
 
12:30 h. «La doble dimensión del patrimonio cultural en el impulso de procesos de desarrollo territorial». Elías Zamora Acosta, professor d'antropologia social de la Universitat de Sevilla i membre del grup d'investigació Cultura, Ecología y Desarrollo de Pequeños Territorios, de la Universitat de Sevilla. 
 
14:00 h. Dinar
 
16:00 h. «El patrimoni viu de Potries com a dinamitzador socioeconòmic». Damià Oliver Peiró, llicenciat en Economia Regional i Urbana i regidor de Planificació Territorial i Urbana de l'Ajuntament de Potries. 
 
17:15 h. «Presentació del Museu-Cassoleria d’Ángel Domínguez». Albert Vázquez Blanco, professor d'història de l'art i el disseny de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi i coredactor del Projecte Museogràfic de Potries.
 
18:00 h. Fi de la jornada
 
Data i lloc
 
Dia: 30 de març de 2017
Lloc: Restaurante Molí del Canyar Localització
Carrer Jaume I, 57 – 46721 Potries (València)
Tel. 962 899 429
 
Destinataris
Tècnics municipals de cultura i gestors de museus de caràcter local; càrrecs electes relacionats amb aquestes àrees; gestors culturals i gestors de patrimoni i museus; estudiants d'història, antropologia i gestió cultural o del patrimoni, etc.
 
Acreditacions
Els participants que assistisquen a la totalitat de jornada rebran un certificat assistència. Hores a certificar: 6 h.
 
Inscripció
Termini d'inscripció: Del 22 de febrer al 21 de març de 2017.
 
Forma d'inscriure-s’hi:
● Treballadors de l'Administració local i càrrecs electes: A través de la web del Servei de Formació de la Diputació de València: www.dival.es/formacion. En aquesta pàgina accedir a TELETRAMITACIÓ
 
● Altres participants: Enviar el full d'inscripció adjunt i remetre’l al Museu València d'Etnologia
per fax: 963 88 36 32
per correu-e: muvaet@dival.es
 
Transport
Els participants poden accedir a les jornades per mitjans propis o amb autobús gratuït proporcionat pel Museu. En el cas de triar el trasllat amb autobús, s'haurà d'indicar en el full d'inscripció.
 
Eixida de l'autobús
Lloc d'eixida: C/ Guillem de Castro, 118. 46003 València (porta de l’IVAM)
Hora d'eixida: 9 hores – Hora de tornada: 19:30 hores.
 
L'Ajuntament de Potries ha negociat una dinar per als assistents a les jornades. Si vol assistir-hi, marque la casella corresponent en el full d'inscripció. (Menú tradicional; preu: 13 €)
 
Informació 
Museu Valencià d'Etnologia
C/ Corona, 36 – 46003 València
Tel.: 963 883 552 / 963 883 565
Matrícula gratuïta. Places limitades
 
Descarregar el Full d'inscripció, omplir les dades i enviar-lo a: muvaet@dival.es