Presentació llibre "Por la rocha del cerro" Música popular tradicional a Alcublas

Presentació llibre
19:30
27 nov.
2018
21:30
27 nov.
2018

Presentació del llibre "Por la rocha del cerro. Música popular tradicional en Alcublas", de José Luis Alcaide i Fermín Pardo, amb la col·laboració de Jorge Martínez Alcaide i l'Associació Cultural Las Alcublas. 

La presentació comptarà amb la presència dels autors i de l'alcaldessa d'Alcublas. Al finalitzar la presentació, s'interpretaran peces musicals d'una selecció de temes dels discos, amb guitarres, guitarró, clarinet i veu. 

Josep Vicent Frechina va escriure la següent resenya sobre el llibre en el número 39 de la revista Caramella:

Alcublas és un petit llogaret de la comarca de la Serrania amb una población que no arriba al 700 habitants. Amb aquesta dada en ment, impressiona encara més l´obra que ens ocupa: un llibre i doble CD dedicat a la música tradicional de la localitat que parteix, altra vegada, de l´arxiu sonor de Fermín Pardo i que conté una setantena llarga de peces de música profana –la religiosa ocuparà un futur volum- reinterpretat en bona part per a l´ocasió amb una rondalla on destaca la presència del mateix Fermín Pardo a la direcció.

Entre la col·lecció de romanços, peces ballables, cançons infantils, cants de treball i altres números habituals d´aquesta mena d´enregistraments, destaca, per les seues dimensions i diversitat, el corpus de jotes que s'hi inclou: fins a vint variants diferents que certifiquen la tremenda implantació del gènere a terres valencianes i el calat de la recerca realitzada.

Un estudi magníficamente documentat i il·lustrat arrodoneix una publicació modèlica on únicamente podríem retreure que l´opció editorial escollida –per propiciar una escolta més amena, l´ordre de les peces als CDs no es correspon amb el del llibre, que segueix un criteri més acadèmic- dificulta el seguiment i la connexió entre tots dos suports. Una minúcia, però, devant tan suculent festí.

 

Dia: 27 de novembre

Hora: 19:30

Lloc: Sala Alfons el Magnànim