Calendari exposicions itinerants

Calendari d'exposicions itinerants 2017

 

Rituals de festa i foc

Exposició de fotografies de David Cantillo dedicada als rituals de foc i a les festes. El foc és part del sentiment que sembla consumir. ¿Qui no s’ha trobat alguna vegada absort, atiant el foc embolicat en el seu crepitar candent? Les nostres festes són una foguera viva que manté el foc com abans ho feien les vestals. A foc lent fem els preparatius fins a guarnir en flames la nit àlgida de la festa. Pretensiosos, ens vestim de dimonis i juguem amb el foc.

 

Puçol: De l'11 de gener al 12 de febrer 

L'Eliana: del 15 de febrer al 26 de març

Guadassuar: del 12 de maig al 13 de juny

L'Olleria: del 28 de juny al 12 de setembre

 

Cròniques de la Gran Guerra  

Imatges de la col•lecció bèl•lica de la casa de la Imatge a Logronyo dedicades a la I Guerra Mundial. L'arxiu de la Primera Guerra Mundial narra el periple d'un oficial pel front deixant constància dels paisatges de la guerra, dels dirigents i els dirigits. L'arxiu va ser trobat a Tànger el 1999 per la Casa de la Imatge i ha estat completament catalogat i restaurat.

Aldaia: del 13 de gener al 8 de febrer

Quartell: de l'11 de febrer al 5 de març

MUVAMEL, Real de Montroi: del 13 d'abril al 22 de maig

Monforte del Cid: del 16 de setembre al 5 de novembre

Rocafort: del 8 al 29 de novembre

Yátova: de l'1 de desembre de 2017 al 15 de gener de 2018

 

Faixa Roja, Faixa Blava. La pilota valenciana

Exposició coproduïda amb el Museu de Pilota i l'Ajuntament del Genovés dedicada a este esport valencià. Els que visiten l'exposició podran veure com es fabriquen els elements bàsics del joc (pilotes de "vaqueta", didals, guants ...) entrades de partides històriques, cartells, panells, diorames de carrers, jocs infogràfics d'explicació del joc. Un gran nombre de recursos que acostarà al visitant a este esport valencià. Aquesta exposició conté algunes fotografies de l'arxiu de Ismael Latorre Mendoza.

Museros: del 26 de gener al 26 de febrer

El Puig: de l'1 de març al 2 d'abril

Puçol: del 5 d'abril al 7 de maig

La Font de la Figuera: del 10 de maig a l'11 de juny

Rafelcofer: del 14 de juny al 16 de juliol

Yátova: del 19 de juliol al 10 de setembre

Benicarló: del 13 de setembre al 12 de novembre

Torís: del 13 de desembre de 2017 al 7 de gener de 2018

 

Festes valencianes
"Festes Valencianes" exhibeix 51 fotografies, datades entre principis i mitjans del segle XX, de 10 festes de la Comunitat Valenciana: Sant Antoni Abat, Falles, Setmana Santa Marinera, Corpus Christi, Moros i Cristians, Romeries, "Bous al carrer", "Misteri d'Elx", "Mare de Déu de la Salut" i els "Enfarinats". L'exposició mostra des de multitudinàries festes urbanes fins a celebracions ancestrals de pobles de l'interior i aborda també els festejos que deuen la seva existència a un intens fervor religiós o aquells que tenen un origen clarament pagà. 

Associació Cultural Falla Sant Isidre València: del 20 de gener al 19 de febrer

L'Olleria: del 7 d'abril al 15 de maig

Alpuente: del 18 de maig al 14 de juny

Real de Gandia: del 12 de juliol al 17 de setembre

Museros: del 30 de setembre al 29 d'octubre

Quartell: de l'1 de novembre al 3 de desembre

 

La cara dels altres

La mostra està integrada per 93 reproduccions de gravats, dels segles XVIII i XIX, de la col · lecció pertanyent a Joan Francesc Mira. Els dibuixos ofereixen la visió europea d'altres cultures, a través d'escenes de la vida quotidiana, costums, indumentària, etc . "la cara dels Altres" presenta l'ideari exòtic generat pels viatgers europeus a terres d'Àsia, Amèrica i Àfrica dels segles XVIII i XIX i plasmat en la col · lecció de gravats de Mira. 

Centre Octubre València: del 2 al 23 de març

Monforte del Cid: del 9 de juny al 13 de setembre

 

Maleta didàctica l'Hort de la natura

Favara, CEIP Félix Olmos: de l'11 al 30 de març

Almàssera: del 16 de maig al 25 de juny

 

València en blanc i negre

Aquesta mostra pretén apropar al públic visitant una sèrie d'imatges que descobreixen la ciutat de València, els seus paisatges i la seva gent, en el període de temps transcorregut entre finals del segle XIX fins als anys 60 del segle XX procedents de les col · leccions de Javier Aura i José Huguet.

Quartell: del 29 d'abril al 2 de juliol

Guadassuar: del 4 d'octubre al 5 de novembre

La Pobla de Vallbona: del 10 de novembre al 18 de desembre

 

El Marroc en el record

L'exposició està formada per 30 fotografies des del 1940 al 1960 de Francisco García Cortés, que recullen escenes urbanes, tant de les medines com dels eixamples, de diverses ciutats del nord del Marroc, així com escenes de tipus i costums que per a ells els van resultar familiars. El record d'aquestes persones permet reconstruir part de la història quotidiana d'aquests anys i valorar que per sobre de les fronteres polítiques i culturals, hi ha elements encara molt vius amb els quals construir ponts de relació i convivència.

Centre Penitenciari Picassent: del 6 al 19 de juny

 

Joan F. Mira. L'ofici de mirar i escriure

Castelló: Del 27 de setembre al 22 d'octubre

 

Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes

Xabia: del 27 d'octubre al 19 de novembre