Calendari exposicions itinerants

Calendari d'exposicions itinerants 2018.

Faixa Roja, Faixa Blava. La pilota valenciana

Exposició coproduïda amb el Museu de Pilota i l'Ajuntament del Genovés dedicada a este esport valencià. Els que visiten l'exposició podran veure com es fabriquen els elements bàsics del joc (pilotes de "vaqueta", didals, guants ...) entrades de partides històriques, cartells, panells, diorames de carrers, jocs infogràfics d'explicació del joc. Un gran nombre de recursos que acostarà al visitant a este esport valencià. Aquesta exposició conté algunes fotografies de l'arxiu de Ismael Latorre Mendoza.

Turís: Del 13 de desembre de 2017 al 7 de gener de 2018

Castelló: Del 21 de febrer al 19 de març

Carlet: Del 22 de març al 22 d'abril

Benaguasil: Del 4 al 27 de maig

Tavernes de la Valldigna: Del 30 de maig al 18 de juny

Alaquàs: Del 22 de juny al 21 de juliol

Barxeta: Del 25 de juliol al 9 de setembre

Gilet: Del 6 d'octubre a l'11 de novembre

Castelló de Rugat: Del 14 de novembre al 17 de desembre

Alfarb: Del 20 de desembre al 15 de gener de 2019

 

Rituals de festa i foc

Exposició de fotografies de David Cantillo dedicada als rituals de foc i a les festes. El foc és part del sentiment que sembla consumir. ¿Qui no s’ha trobat alguna vegada absort, atiant el foc embolicat en el seu crepitar candent? Les nostres festes són una foguera viva que manté el foc com abans ho feien les vestals. A foc lent fem els preparatius fins a guarnir en flames la nit àlgida de la festa. Pretensiosos, ens vestim de dimonis i juguem amb el foc.

Museros: Del 2 al 19 de març

Gandia: Del 12 d'abril al 6 de maig

La Pobla Llarga: Del 12 de maig al 12 de juny

Agullent: Del 27 de juliol al 11 de setembre

Canet d'En Berenguer: Del 22 de juny al 15 de juliol

Rocafort: Del 26 de setembre al 25 d'octubre

 

Cròniques de la Gran Guerra  

Imatges de la col•lecció bèl•lica de la casa de la Imatge a Logronyo dedicades a la I Guerra Mundial. L'arxiu de la Primera Guerra Mundial narra el periple d'un oficial pel front deixant constància dels paisatges de la guerra, dels dirigents i els dirigits. L'arxiu va ser trobat a Tànger el 1999 per la Casa de la Imatge i ha estat completament catalogat i restaurat.

Yátova: De l'1 de desembre de 2017 al 15 de gener de 2018

L'Eliana: Del 18 de gener al 26 de febrer

Algemesí: Del 8 de març al 3 de maig

Centre Penitenciari Picassent: Del 7 de juny al 2 de juliol

 

Festes valencianes
"Festes Valencianes" exhibeix 51 fotografies, datades entre principis i mitjans del segle XX, de 10 festes de la Comunitat Valenciana: Sant Antoni Abat, Falles, Setmana Santa Marinera, Corpus Christi, Moros i Cristians, Romeries, "Bous al carrer", "Misteri d'Elx", "Mare de Déu de la Salut" i els "Enfarinats". L'exposició mostra des de multitudinàries festes urbanes fins a celebracions ancestrals de pobles de l'interior i aborda també els festejos que deuen la seva existència a un intens fervor religiós o aquells que tenen un origen clarament pagà. 

El Puig: Del 8 de febrer al 4 de març

Moixent: Del 5 al 26 d'abril

Benaguasil: Del 4 al 29 de maig

Canet d'En Berenguer: Del 21 de setembre al 16 d'octubre

La Pobla Llarga: Del 8 de novembre al 2 de desembre

 

Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes

Exposició sobre la figura i obra de Joan Pellicer, qui va iniciar en els anys huitanta un vast projecte de recerca davant el risc de pèrdua dels sabers populars sobre la flora i la vegetació valencianes. Va dedicar el seu treball a documentar la utilització tradicional de les plantes en el nostre país. Durant més de trenta-cinc anys va entrevistar centenars de persones i va realitzar incomptables eixides de camp “fent d'espia de les plantes”. La seua obra documenta amb rigor la cultura de les plantes; i, a més, la contextualitza gràcies al seu vast coneixement de la medicina popular, la literatura i els mites clàssics.

Potries: Del 26 de gener al 20 de febrer

Gandia: Del 14 d'abril al 7 de maig

Bonrepós i Mirambell: Del 22 de novembre al 12 de desembre

 

La València oblidada, fotografies de Joaquín Collado

L'exposició es compon d'un total de 89 obres realitzades entre els anys 70 i les primeres dècades dels anys 80 del segle XX. El material s'ha organitzat en cinc apartats: barri xinés, gitanos, el rastre, Sant Esteban i uns altres. Joaquín Collado, nascut a València en 1930, conreava durant el seu temps lliure la seua afició per fotografiar a persones, personatges i enclavaments de la ciutat. La seua mirada respecte de la vida urbana és una mescla d'immediatesa, fugacitat, cerca de l'instant òptim i enquadrament perfecte.

Cullera: Del 24 de març al 17 d'abril

Ador: Del 20 d'abril al 20 de maig

Aldaia: Del 14 de juny al 16 de juliol

Bétera: Del 15 al 30 de setembre

Guadassuar: Del 3 al 28 d'octubre

Quartell: Del 31 d'octubre al 29 de novembre

Algemesí: Del 13 de desembre al 17 de gener de 2019

 

València en blanc i negre

Aquesta mostra pretén apropar al públic visitant una sèrie d'imatges que descobreixen la ciutat de València, els seus paisatges i la seva gent, en el període de temps transcorregut entre finals del segle XIX fins als anys 60 del segle XX procedents de les col · leccions de Javier Aura i José Huguet.

Almàssera: del 3 de febrer a l'1 de març

TorísDel 27 d'abril al 3 de juny

València: Del 13 de novembre al 9 de desembre

 

Maleta didàctica l'Hort de la Natura

Amb aquesta maleta didàctica es pretén mostrar, a través d'una petita exposició, jocs i tallers, l'ús tradicional de les plantes, desenvolupant l'aspecte medicinal. 

Barx: Del 13 al 25 de març

Almàssera: Del 10 al 30 de maig

Sumacàrcer: Del 5 al 17 de juny

Beneixida: Del 18 de juny a l'1 de juliol

 

La cara dels altres

La mostra està integrada per 93 reproduccions de gravats, dels segles XVIII i XIX, de la col·lecció pertanyent a Joan Francesc Mira. Els dibuixos ofereixen la visió europea d'altres cultures, a través d'escenes de la vida quotidiana, costums, indumentària, etc . "la cara dels Altres" presenta l'ideari exòtic generat pels viatgers europeus a terres d'Àsia, Amèrica i Àfrica dels segles XVIII i XIX i plasmat en la col · lecció de gravats de Mira. 

Barx: Del 18 d'abril al 20 de maig

Yátova: Del 28 de setembre al 30 d'octubre

 

El País que va fascinar Jean Dieuzaide

A través de les imatges del fotògraf francés recorrerem les formes de vida de la societat valenciana entre 1951 i 1971 per descobrir com era, a què es dedicaven i com vivien. Així, podrem reflexionar i entendre el nostre passat recent, per a comprendre millor el present i contribuir a la construcció del nostre futur.

SaguntDel 19 de setembre al 4 de novembre

Yátova: Del 16 de novembre al 13 de desembre