En veu alta a la Biblioteca amb Juan Carlos Usó

Presentació llibre
19:00
22 març
2018
21:00
22 març
2018

Nova presentació del Cicle En Veu Alta a la Biblioteca, en aquesta ocasió amb Juan Carlos Usó, qui presenta dos llibres:  "Orgullo travestido: Egmont de Bries y la repercusión social del transformismo en la España del primer tercio del siglo XX" i "Gloria Laguna: ingenio castizo, mito literario y lesbianismo chic".  

En la presentació, l'autor del llibre estarà acompanyat per Luis Noguerol, coordinador de projectes culturals de Lambda. Esta presentació compta amb la col·laboració de Lambda. 

En el llibre "Orgullo travestido: Egmont de Bries y la repercusión social del transformismo en la España del primer tercio del siglo XX", l’autor ens endinsa en la vida d’Egmont de Bries qui, en una época on l’única forma vàlida de mostrar la sexualitat era la via heterosexual, va desafiar el medi social transvestint-se, convertint la seua dissidència sexual en art. 

A l'obra "Gloria Laguna: ingenio castizo, mito literario y lesbianismo chic", coneixerem  la comtessa Gloria Laguna, dona trivial, frívola, però, al mateix temps, provocativa i que exhibia sense pudor la seua condició sexual lésbica. Pertanyia a la noblesa, i així ho mostrava. Esdevingué una icona en la seua época.

 

Juan Carlos Usó (Nules, Castelló, 1959) és llicenciat en Geografia i Història, doctor en sociologia i treballa com a bibliotecari a l'ajuntament de Castelló. Ha escrit: 

«Drogas y culturas de masas: España 1855-1995» Madrid: Taurus, 1995.

«Spanish trip: la aventura psiquedélica en España» Barcelona: La Liebre de Marzo , 2001.

«Píldoras de realidad» Madrid: Amargord, 2012.

 

Més informació a l'ETNOBLOC

Lloc: Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia

Data: 22 de març de 2018 a les 19:00 h