En veu alta a la Biblioteca: premi Bernat Capó

En veu alta: XIX premi Bernat Capó
En veu alta: XIX premi Bernat Capó
Presentació llibre
19:00
27 març
2018
21:00
27 març
2018

El 27 de març a les 19:00 a la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia tindrà lloc una nova presentació del Cicle En Veu Alta a la Biblioteca, en aquesta ocasió es presenta "Contalles de iaios i iaies", de Jordi Raül Verdú, Premi Bernat Capó de la 19a edició. Aquest guardó pretén estimular la investigació sobre la nostra cultura popular i donar-la a conéixer a tots els valencians i a totes les valencianes. El Bernat i Capó està coorganitzat pel museu Valencià d’Etnologia i per Edicions del Bullent, i es publica dins de la col·lecció La Farga.

Contalles de iaios i iaies és un recull de 30 rondalles arreplegades al llarg de 16 localitats i 5 comarques del meridional valencià, on han participat 17 informants (d’una mitjana de 70 anys) i 20 col·laboradors.

 

Jordi Raül explica que "en les trenta contalles, hi ha reflectides una manera de pensar, de ser i de viure; uns valors, unes normes i uns símbols; tota una cultura genuïna farcida amb un lèxic, unes expressions i unes frases fetes molt nostres que, malauradament, van degradant-se i adulterant-se amb el pas del temps, i que corren el gran risc de desaparéixer del narrador que ho ha heretat de generació en generació".

 

JORDI RAÜL VERDÚ PONS (Alcoi, 1960) és mestre, escriptor, contacontes i ha fet animacions lectores a Madrid, els Estats Units, Andorra i a la seua terra. Cursà estudis de Magisteri a l’Escola Universitària de València i actualment treballa al CEIP Real Blanc de Cocentaina. El periòdic Ciudad li concedí el premi CAM Medi Ambient 2010, per la defensa i difusió del Medi Ambient. És un compilador de relats populars i autor de més de seixanta llibres, la majoria de literatura infantil, entre els quals hi ha Els donyets del bosc (1992), El misteri del Montcabrer (1994), La xiqueta del Benicadell (2001), La velleta refranyera (2010), Les entranyes del Montgó (2012) o I conte contat… (2017). També està adaptant les rondalles d’Enric Valor per a lectors a partir de 8 anys.

 

Més informació a l'ETNOBLOC

Lloc: Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia

Data: 27 de març de 2018 

Hora: 19:00 h