Exposicions itinerants 2019

Calendari d'exposicions itinerants 2019.

Faixa Roja, Faixa Blava. La pilota valenciana

Exposició coproduïda amb el Museu de Pilota i l'Ajuntament del Genovés dedicada a este esport valencià. Els que visiten l'exposició podran veure com es fabriquen els elements bàsics del joc (pilotes de "vaqueta", didals, guants ...) entrades de partides històriques, cartells, panells, diorames de carrers, jocs infogràfics d'explicació del joc. Un gran nombre de recursos que acostarà al visitant a este esport valencià. Aquesta exposició conté algunes fotografies de l'arxiu de Ismael Latorre Mendoza.

Sagunt: Del 18 de gener al 17 de febrer

Benissoda: Del 20 de febrer al 24 de març

Xeraco: Del 8 de maig al 9 de juny

Bicorp Del 12 de juny al 8 de setembre

Aras de los Olmos: De l'11 de setembre al 13 d'octubre

Alfara del Patriarca: Del 16 d'octubre al 17 de novembre

Quart de les Valls. Del 20 de novembre al 15 de desembre

Cullera. Del 18 de gener al 23 de febrer de 2020

--

Rituals de festa i foc

Exposició de fotografies de David Cantillo dedicada als rituals de foc i a les festes. El foc és part del sentiment que sembla consumir. ¿Qui no s’ha trobat alguna vegada absort, atiant el foc embolicat en el seu crepitar candent? Les nostres festes són una foguera viva que manté el foc com abans ho feien les vestals. A foc lent fem els preparatius fins a guarnir en flames la nit àlgida de la festa. Pretensiosos, ens vestim de dimonis i juguem amb el foc.

Xàtiva: Del 25 de gener al 3 de març

Vilamarxant: Del 14 de març al 7 d'abril

--

Cròniques de la Gran Guerra  

Imatges de la col•lecció bèl•lica de la casa de la Imatge a Logronyo dedicades a la I Guerra Mundial. L'arxiu de la Primera Guerra Mundial narra el periple d'un oficial pel front deixant constància dels paisatges de la guerra, dels dirigents i els dirigits. L'arxiu va ser trobat a Tànger el 1999 per la Casa de la Imatge i ha estat completament catalogat i restaurat.

Gandia: 27 de febrer a l'11 d'abril

--

Festes valencianes

"Festes Valencianes" exhibeix 51 fotografies, datades entre principis i mitjans del segle XX, de 10 festes de la Comunitat Valenciana: Sant Antoni Abat, Falles, Setmana Santa Marinera, Corpus Christi, Moros i Cristians, Romeries, "Bous al carrer", "Misteri d'Elx", "Mare de Déu de la Salut" i els "Enfarinats". L'exposició mostra des de multitudinàries festes urbanes fins a celebracions ancestrals de pobles de l'interior i aborda també els festejos que deuen la seva existència a un intens fervor religiós o aquells que tenen un origen clarament pagà. 

La Pobla de Vallbona. Del 12 de gener al 10 de febrer

Alfara del Patriarca. Del 13 al 28 de febrer

Yàtova: Del 27 de juny al 10 de setembre

--

Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes

Exposició sobre la figura i obra de Joan Pellicer, qui va iniciar en els anys huitanta un vast projecte de recerca davant el risc de pèrdua dels sabers populars sobre la flora i la vegetació valencianes. Va dedicar el seu treball a documentar la utilització tradicional de les plantes en el nostre país. Durant més de trenta-cinc anys va entrevistar centenars de persones i va realitzar incomptables eixides de camp “fent d'espia de les plantes”. La seua obra documenta amb rigor la cultura de les plantes; i, a més, la contextualitza gràcies al seu vast coneixement de la medicina popular, la literatura i els mites clàssics.

Dates i llocs per confirmar

--

La València oblidada, fotografies de Joaquín Collado

L'exposició es compon d'un total de 89 obres realitzades entre els anys 70 i les primeres dècades dels anys 80 del segle XX. El material s'ha organitzat en cinc apartats: barri xinés, gitanos, el rastre, Sant Esteban i uns altres. Joaquín Collado, nascut a València en 1930, conreava durant el seu temps lliure la seua afició per fotografiar a persones, personatges i enclavaments de la ciutat. La seua mirada respecte de la vida urbana és una mescla d'immediatesa, fugacitat, cerca de l'instant òptim i enquadrament perfecte.

Gandia. Del 19 de gener al 19 de febrer

Alaquas: Del 22 de febrer al 19 de març

Alborache: Del 02 maig al 23 de maig

PicassentDel 28 de maig al 26 de juny

Alginet: Del 02 d'Octubre al 03 de Novembre

--

València en blanc i negre

Aquesta mostra pretén apropar al públic visitant una sèrie d'imatges que descobreixen la ciutat de València, els seus paisatges i la seva gent, en el període de temps transcorregut entre finals del segle XIX fins als anys 60 del segle XX procedents de les col · leccions de Javier Aura i José Huguet.

Dates i llocs per confirmar

--

Maleta didàctica l'Hort de la Natura

Amb aquesta maleta didàctica es pretén mostrar, a través d'una petita exposició, jocs i tallers, l'ús tradicional de les plantes, desenvolupant l'aspecte medicinal. 

Dates i llocs per confirmar

--

La cara dels altres

La mostra està integrada per 93 reproduccions de gravats, dels segles XVIII i XIX, de la col·lecció pertanyent a Joan Francesc Mira. Els dibuixos ofereixen la visió europea d'altres cultures, a través d'escenes de la vida quotidiana, costums, indumentària, etc . "la cara dels Altres" presenta l'ideari exòtic generat pels viatgers europeus a terres d'Àsia, Amèrica i Àfrica dels segles XVIII i XIX i plasmat en la col · lecció de gravats de Mira. 

Benigànim: Del 15 de febrer al 26 de març

--

El País que va fascinar Jean Dieuzaide

A través de les imatges del fotògraf francés recorrerem les formes de vida de la societat valenciana entre 1951 i 1971 per descobrir com era, a què es dedicaven i com vivien. Així, podrem reflexionar i entendre el nostre passat recent, per a comprendre millor el present i contribuir a la construcció del nostre futur.

Alginet: Del 30 de març al 07 de Maig

Ador: Del 10 de maig al 2 de juny

Quartell: Del 25 de juliol al 15 de setembre.