L'edifici i les Sales

Patios del Centre Cultural La Beneficencia
Patis del Centre Cultural La Beneficència
Des del 1982, el Museu Valencià d’Etnologia ocupa una part de l’antiga Casa de la Beneficència, edifici construït el 1841, del qual destaca l’església, decorada en estil bizantí el 1881.
 
L’any 1995 es va inaugurar la restauració completa de l’edifici, duta a terme per l’arquitecte Rafael Rivera, i es va convertir en un centre cultural. La Beneficència, seu actual del Museu Valencià d’Etnologia, consta de planta baixa i dos pisos disposats entorn de cinc patis. A la planta baixa hi ha la botiga, la cafeteria, la sala d’exposicions temporals i els tallers didàctics. La planta baixa es completa amb el Saló Alfons el Magnànim, saló on es duen a terme els actes del Museu.
 
L’exposició permanent del Museu Valencià d’Etnologia ocupa la part oest de l’edifici. A la primera planta s’ubiquen dues de les tres seccions de l’exposició: La ciutat viscuda i Horta i marjal. A segona planta es troba la tercera secció de l’exposició permanent del Museu: Secà i muntanya. En esta planta també s’ubica la biblioteca del museu, que ocupa la part central de l’edifici. 
 

Centre Cultural La Beneficència (audiovisual) 

  • Planta Baixa

  • Planta Primera

  • Planta Segona