Torna la Cantà del Carme Cant tradicional valencià

17:30
13 març
2016
23:45
13 març
2016

L'Associació d'Estudis del Cant Valencià i el Museu Valencià d’Etnologia organitzen de nou la tradicional Cantà del Carme", una activitat amb la qual, a més de difondre el cant valencià, es recupera una vella tradició desapareguda fa més de 30 anys. 

El cant valencià és el cant expressiu de tradició oral-aural més representatiu dels valencians. Integrat pel cant d’estil, les albaes, cant de llaurança, de batre, etc. representa el cant tradicional des dels pobles més avallers del Maestrat fins al Camp d’Elx i suposa el patrimoni musical més important del poble valencià. La celebració de la “Cantà del Carme”, amb la participació de la comunitat tradicional que s'ha encarregat de la seua transmisió en el sentit estètic i significació social, implica la recuperació dels valors antropològics, històrics, socials, existencials i artístics del fet musical tradicional valencià. 

El Museu Valencià d'Etnologia recolza aquesta iniciativa de l'Associació d'Estudis del Cant Valencià què compta amb una llarga trajectòria en el foment i la divulgació del cant valencià, des de la reflexió de l’etnomusicologia aplicada mitjançant activitats que afavoreixen el coneixement especialitzat, la pràctica educativa i la divulgació general del cant valencià amb la finalitat de desenvolupar els principis establits per la UNESCO per a la salvaguarda del patrimoni immaterial de tradició oral-aural.

Enguany ens acompanyaran:

Cantadors de les escoles de València, Bétera, Quart i El Puig 
Paqui Gijón Brisa, “Paquita la del Pedralví” de Quart de Poblet
Mª del Carmen Barbancho de El Puig
Amparo Peiró de València
Fernando Ferrer, “el Ratllat”, de Puçol
Toni Vega Ayuso de Benaguasil
Raúl Luis de El Puig
 
Colla de corda:
Juan M. Escrich Pinazo, guitarró
Francisco Javier Ariño Ferrer, Francisco Ribes González i Victoriano Romero Aparisi, guitarres
 
Colla de vent de El Puig:
Raúl Luis, trombó
Albert Raimundo, trompeta
Rubén Raimundo, clarinet
 
Dolçaina i tabalet:
Armando Garcés, dolçainer
Jordi Martínez, tabaleter
 
Versadors:
Jesús Ortega Frechina
Manuel Marzal