Xerrada "Fantasmes al palau. Tradicions esotèriques valencianes". Xerrada sobre el llibre "Fantasmes al palau. Tradicions esotèriques valencianes", treball premiat en el 16é Premi Bernat Capo (2014).

Imatge del Premio Bernat Capó
Xerrada
19:30
23 set.
2015
21:15
23 set.
2015
Fantasmes al palau, d’Ivan Carbonell, és un compendi de successos que voregen el món paranormal, la fantasia i l'univers esotèric dels valencians. Mags, bruixes, fantasmes, éssers d'altres mons i dimensions, ànimes invocades en rituals iniciàtics, successos sense explicació o paratges inquietants s'uneixen en aquesta obra per oferir un mosaic del món misteriós dels valencians. Des dels plors dels nadons segrestats que ja no habiten l'hospital fins els objectes venerats pels valencians. Des dels fantasmes que viuen als palaus fins les veus que encara es fan sentir en el castell derruït. Els valencians tenen els seus relats estranys i misteriosos, els rituals curatius i les tradicions confessades a mitja veu. Este treball publicat en l’any 2015, fou premi Bernat Capó de 2014. 
 
Els premis Bernat Capó pretenen difondre entre el gran públic els temes relacionats amb la cultura popular valenciana i fomentar la seva investigació. El certamen va adoptar aquest nom en homenatge a Bernat Capó García, escriptor i periodista nascut a Benissa (Alacant), gran difusor i estudiós de la cultura i els costums populars valencianes.  És un premi impulsat per Edicions del Bullent, Museu Valencià d’Etnología, l’Ajuntament de Dènia, la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta l’Intitut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.
 
Ivan Carbonell va nàixer a València el 1979 és llicenciat en Filologia Catalana, llicenciat en Humanitats i Graduat en Història per la Universitat de València. És professor de Valencià en Secundària i ha guanyat nombrosos premis de literatura breu, com ara el Sambori universitari, el Felipe Ramis o els Premis Bancaixa-Universitat de València. Ha publicat La nit de la princesa i amb la novel·la El secret del Mas de la Pedra va guanyar l’XI Premi de Narrativa Ciutat de Torrent 2009, XIV Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt (2012), el XXI Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar (2012)...  Amb Els papers àrabs ha guanyat el 30é Premi Enric Valor de narrativa juvenil. És membre de l‘Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalana (AILC) i del Centre d’Estudis Contestans de Cocentaina (CEC).
 
La xerrada estarà conduida pel propi autor, Ivan Carbonell i Natxo Moral, professor.
 
Museu Valencià d’Etnologia (C.C. La Beneficència)
Salò Alfons el Magnànim
20 hores.