Etnomusic tardor 2017

Etnomusic tardor
Accés i recollida d’entrades
Accés gratuït prèvia recollida d'entrades. Les entrades es poden arreplegar en en el Hall del Museu Valencià d'Etnologia a partir del dimarts anterior a cada concert, de 10:00 a 20:00, màxim 2 entrades per persona. Aforament limitat. 
 
També es poden reservar online: 
 
Concert Matthieu Saglio & José "El Piru"http://www.360valenciacultural.es/evento.php?idEvento=575

El Museu reservarà un percentatge de les entrades, que es repartiran al Hall el mateix dia del concert a partir de les 18.00 hores

Concerts
20:00
09 nov.
2017
22:00
30 nov.
2017
Concerts dins del cicle Etnomusic tardor 2017
 
 
Dijous, 9 de novembre. 20:00 hores
Sala Alfons el Magnànim. Museu Valencià d’Etnologia.
 
Romanços, albaes, nadales, jotes, seguidilles, havaneres.. Un plegat de peces musicals reconeixibles pel públic més major i també pel més jove, en part gràcies al bon moment de què gaudeix la música tradicional valenciana i del qual aquests dos “cantaors” tenen gran part de culpa. El NUS és didàctic, obert, divertit, explicat en un to pròxim i desenfadat i, que s’allarga no més enllà del que Botifarra li permet a Miquel, i a l’inversa. Es queixen u’de l’altre però tots dos xarren pels colzes.
 
 
 
Dijous, 16 de novembre. 20:00 hores
Sala Alfons el Magnànim. Museu Valencià d’Etnologia.
 
Feten Feten és molt més que el projecte musical de Jorge Arribas i Diego Galaz, és el llenguatge de l'ànima fet harmonia, un projecte iniciat en 2009 que pretenia posar banda sonora a les seues influències i records. La música de Feten Feten és una ruta per la memòria de les nostres arrels i tradicions. Les seues composicions ens guien, a ritmes de ball, pel fox-trot, *vals, chotis, seguidilles o havaneres, bressolant-nos amb els seus concordes per la Península Ibèrica i fent-nos volar d'Itàlia a Japó o d'Argentina a Portugal. Amb el violí, l'acordió, la trompeta, la mandolina i altres instruments menys ortodoxos (el xerrac, la flauta cadira de càmping, ala de voltor, etc.), aquests dos músics ofereixen una festa de sons i emocions, un espectacle alegre i dinàmic ple d'improvisació des de la música popular. 
 
 
 
Dijous, 23 de novembre. 20:00 hores
Sala Alfons el Magnànim. Museu Valencià d’Etnologia.
 
Besarabia es va formar en 2013 quan tres músics professionals (Heidi Erbrich, Eva Domingo i Jaume Pallardó) amb diferents orígens i estils es van reunir a València per a donar forma a un conjunt que proposa un viatge a través de la gran varietat de música dels Balcans, terra de confluència de tots els pobles que al llarg dels segles han viatjat d'orient a occident. En el seu treball han desenvolupat un estil molt peculiar en què combinen cançons tradicionals amb les seues pròpies composicions en les quals es fusiona el so balcànic i mediterrani amb lletres valencianes i elements més moderns com el jazz, el flamenc, etc.
 
 
 
Dijous, 30 de novembre. 20:00 hores
Sala Alfons el Magnànim. Museu Valencià d’Etnologia.
 
El violoncel·lista francés Matthieu Saglio i el guitarrista flamenc José El Piru creuen els seus camins. El resultat és un diàleg espontani, deu cordes que componen un arc de Sant Martí sonor de mil matisos. La unió és el flamenc, terra d'origen per al Piru, terra d'aventura per a Matthieu. El Piru es va formar, juntament amb els grans mestres de la guitarra flamenca, a Andalusia. Prompte s'ha anat forjant un estil molt personal, caracteritzat per una gran elegància i per la seua facilitat natural per a acompanyar les veus dels cantaores. Per a Matthieu Saglio, el flamenc va ser una revelació poc després d'instal·lar-se a Espanya fa més de quinze anys.