Més de 52.000 persones han navegat en el nou Blog de Didàctica d'Etnologia

Didàctica
En només un any de vida aquest espai s'ha consolidat amb visites d'usuaris nacionals i internacionals
 
El bloc www.etnodidactica.es, creat pel departament de didàctica del Museu Valencià d'Etnologia, ha aconseguit en una mica més d'any de vida més de 52.000 de visites. A través d'aquest espai el departament de Didàctica vol difondre les diferents iniciatives educatives que es desenvolupen al llarg de l'any.
 
L'espai alberga uns 30 articles i no només de producció pròpia, sinó que es nodreix de col·laboracions d'altres museus, ja que entre els objectius del bloc destaca l'intercanvi d'experiències amb altres professionals que es dediquen al món de la didàctica museística mitjançant la publicació de diversos articles. En concret, han escrit en etnodidactica.es, la conservadora Eva Sanz del Museu de la Rajoleria de Paiporta), Marc Ribera (Museu del Taulell d'Onda), Mireia Mayolas (del Museu Marítim de Barcelona) i Marisa Suárez (Museu d'Art modern de Tarragona). També incorporen informacions i articles sobre aspectes interessants sobre la didàctica, com propostes educatives que realitzen altres museus, crítiques de llibres que versin sobre la matèria, noves iniciatives, projectes educatius i enllaços a altres museus i blocs.
 
A més els usuaris són de procedència nacional, però destaquen els lectors dels EUA, d'altres països europeus, de la Xina, Austràlia, Xile, Veneçuela o Colòmbia.
 
Al mateix temps, el bloc no s'oblida de la temàtica local i per això, publica recursos relacionats amb la vida tradicional del territori valencià i tot allò que, des del punt de vista de la didàctica, pugui ser d'utilitat i interès.
 
9.000 participants en els tallers i visites guiades
El Museu continua amb unes xifres espectaculars en el seu departament de tallers i visites guiades. En total, al voltant de 9.000 persones i 135 grups durant el 2014 i els tres primers mesos de 2015, un 5% més respecte a l'any anterior.
Les activitats amb més acollida entre els centres són les visites guiades a les exposicions permanents La ciutat viscuda, l'Horta i Secà i Muntanya, que representa el 70% dels participants. A continuació, els tallers relacionats amb les exposicions i altres realitzats amb motiu de dies commemoratives com els tallers de màscares durant el Carnaval.
D'altra banda, destaquen els grups d'estudiants de primària (32%) i d'adults (30%), seguits dels universitaris, de secundària, batxillerat i infantil.
L'oferta didàctica i cultural del Museu Valencià d'Etnologia està dirigida a estudiants d'infantil fins universitaris, cicles formatius, batxillerat i grups d'adults i es poden sol·licitar en castellà o en valencià, de dimarts a divendres a partir de les 10h.